JEŚLI JEŚĆ TO W BYTOMIU- Pod Czaplą

Niedawno prezentowałam Wam pierwszą część bytomskich pyszności. Dziś przyszedł czas na drugą.




Czy tym razem będzie śląska rolada? Nie. Bo co je się na Śląsku? Oczywiście enchiladę. Przepyszną, ogromną enchiladę z mnóstwem dodatków na rozsądne pieniądze w restauracji Pod Czaplą. Nie jest to lokal typowo meksykański, o czym świadczy wystrój. Wnętrze jest ładne, ale nie nawiązuje do żadnego tupu kuchni, co w tym przypadku się sprawdza, ponieważ w menu Czapli jest wszystko. Muszę pochwalić też bardzo miłą obsługę.

W Bytomiu Polecam Wam Starą Piekarnię oraz Pod Czaplą.

Ogólna ocena: 10/10.

Adres: Bytom ul. Stanisława Moniuszki 8

Warto też zwiedzić dawną Elektrociepłownie Szombierki, jest to bardzo ciekawa wycieczka.

W Bytomiu jadłam też przepyszną zapiekankę, ale niestety nie pamiętam gdzie.



Komentarze

Popularne posty