Euskadi- baskijska restauracja w Krakowie
Opisując moja podróż do Kraju Basków, wielokrotnie podkreślałam, że pokochałam kuchnię tego regionu Hiszpanii. Dlatego bardzo się ucieszyłam, gdy przyjaciółka zabrała mnie do baskijskiej restauracji w Krakowie.
Euskadi oferuje dania kuchni Kraju Basków oraz ogólne hiszpańskie smakołyki. Ich croquetas były niemal tak dobre, jak te, które jadłam w San Sebastian. Polecam też przegrzebki i desery zwłaszcza deser z rabarbarem. Zdecydowanie najlepiej wypadł natomiast krab. Jestem też totalnie zachwycona tym, że w karcie mają regionalne baskijskie wino- txakoli. Obsługa wie jak prawidłowo nalać trunek z wysoka i przez specjalny nalewak i przy okazji chętnie pogawędzi o zwyczajach oraz potrawach Kraju Basków.Wystrój i klimat jest bardzo przyjemny, modny, elegancki i nieprzekombinowany. Ceny dość wysokie.
Chętnie wybrałabym się do Euskadi ponownie.
Ogólna ocena: 9/10.
Adres: Kraków ul. Kazimierza Brodzińskiego 4/U1
Komentarze
Prześlij komentarz